Специализирана операция на полицията в областта,спипаха 257 джигити за превишена скорост

1036 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта в периода от 31 март до 3 април с цел подобряване на средата за сигурност и обстановката по безопасност на движението, контрол на водачи за правоспособност, спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици. Полицейски служители са установили 417 нарушения на ЗДвП, от тях 257 са за превишена скорост и ще бъдат издадени електронни фишове. 32 са съставените актове и 128 фиша.

Нерегистрирано моторно превозно средство било установено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Ардино. На 2 април около 8,30 часа по пътя от Смолян към село Бял извор бил проверен товарен „УАЗ“, управляван от 65-годишен. При справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Ардино извършва проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. 47-годишен водач на „Фолксваген“ бил проверен в областния град на 1 април около 20 часа. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,96 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и била взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини