50 украински бежанци са потърсили помощ от БЧК в Кърджали,повечето по два пъти

50 украински бежанци са потърсили помощ от ОС на БЧК в Кърджали,като повечето по два пъти.Повечето от тях са настанени в хотелите „Ида”;”Устра” и хостела „Кьошето”.

 През последната седмица те се обръщат най често към Червения кръст за лекарства.Повечето от тях се нуждаят спешно от медикаменти.Това съобщи за Кърджали бг вести Светломира Димитрова,специалист „Младежки дейности и безвъзмездно кръводаряване”.Търсена е и медицинска помощ.Безвъзмездно е помогнал зъболекар.В ДКЦ-1 са направени спешни изследвания на 6 жени.Рентгенова снимка е направена на счупената ръка на бежанка,настанена в хотел „Ида”.

 Светломира Димитрова подчерта,че бежанците си обменят информация и вече знаят къде да търсят помощ.Много майки вече идват за втори път ,за да вземат дрешки за децата си за пролетния сезон.

 Заедно с НЧ „Обединение 1913 „се полагат много грижи за малките украинци.10 деца са записани в Детския център за развитие.Посещават го 2 пъти седмично.Едно от децата е записано за балет,а друго на школа по рисуване.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини