Пореден забележителен успех на ученик от Езикова гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали!

Зрелостничката Анна Чорбаджийска от Езикова гимназия „Христо Ботев“ ще мери сили с най-добрите 28 ученици от цялата страна на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Анна е единственият представител сред дванадесетокласните от област Кърджали, допуснати до финалния кръг.

Успехът на Анна Чорбаджийска в областта на хуманитарните науки не е случаен, а е  резултат на нейният траен и задълбочен интерес към историята, на последователната й  допълнителна работа в проектите по Национална програма  "Ученически олимпиади и състезания".

През всичките години в гимназията Анна не пропуска областните и общинските кръгове на олимпиадата по история. Тя печели и първо място в Националният конкурс “Мадарски конник- символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”. Нарежда се и сред отличените в Третият ученически философско-исторически конкурс „Македония и България – близките далечни”.Това е повод за гордост и за преподавателката ѝ по история и цивилизации Диана Георгиева.

Пожелаваме на Анна Чорбаджийска достойно представяне на Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини