Пак отложиха делото срещу Лютви Местан, изгониха адвокатът му Менко Менков от залата

Изображение 1 от 3

    На поредно заседание окръжният съд в Кърджали гледа делото за смъртта на 6-месечно бебе, загинало при катастрофа с участието на Лютви Местан.

    В четвъртък в залата на Съдебната палата бяха разпитани лекарят, оказал първа помощ на пострадалите и мъж, който е бил на мястото на инцидента.

    След няколкократни прекъсвания на заседанието, един от адвокатите на Местан – Менко Менков беше изгонен от залата.

    Делото беше отложено за 13 май.

    Припомняме, че катастрофата, при която загина  6-месечното бебе, стана на 14 април 2019 година на главния път Кърджали – ГКПП „Маказа“. Сблъсъкът между автомобила на Местан и семейството на загиналото дете възникна при опит на политика да се включи в движението при разклона за село Загорско.

    Обвиняеми по делото са Лютви Местан и бащата на детето.

    По време на поредното заседание бившият политик и адвокатите му поискаха два пъти отвод на съда. Първото искане беше направено още в началото, а мотивите бяха, че не са извършени промени и допълнения в протокол от предишно заседание, поискани от Местан и защитниците му. Съдът определи, че искането за отвод е неоснователно. Беше посочено, че молбата на адвокат Нацко Дойчев е депозирана на 20 декември, а протоколът е от 26 ноември, а законовият срок е 3-дневен.

    Заседанието продължи с разпити на свидетели. Първи беше разпитан д-р Петър Пайотов от Пловдив, който е оказал първа помощ на 6-месечното бебе. Той разказа, че детето е било в много тежко състояние – със забавена сърдечна и дихателна дейност. Д-р Панайотов преценил, че не трябва да се чака линейка, а бебето трябва да бъде отведено по най-бързия начин до лечебно заведение. Качил се с пострадалото в джип и отпътували към кърджалийската болница, като по пътя предупредили спешното отделение да подготвят екип. При пътумането лекарят правел изкуствено дишане и сърдечен масаж на бебето.

    След това съдът започна разпит на поемното лице Халил Бекир. Съдията на няколко пъти предупреди единият от адвокатите на Местан – Менко Менков, да не се намесва. Последва молба към него да напусне залата. Адвокатът отказа, а съдията заяви, че ако не го направи ще накара да го изведат. Менко Менков си тръгна, а съдът даде 10 минути почивка. След нея другият адвокат на Местан Нацко Дойчев отново поиска отвод на съда и отлагане на заседанието. Той обясни, че не може да продължи линията на защита на клиента си сам.

    Съдът отново отхвърли искането за отвод, но отложи делото за 13 май.

    текст:Арда нюз

    снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ра
      РАЗБИРАЩ
      0 0
      08:00, 25 мар 2022
      Отвратителен тип.нагъл.адвоката му е също един палавраджия и жонгльор надвадесет изречение без никаква съдържателност.евтин и безличен пиар само си менка глупостите

    Още новини

    Последни новини