Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняеми мъж и жена за кражба на пари и златни накити от жилище в гp. Кърджали

Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняеми В.В. , на 46 г., и 41-годишната С.Т. за това, че на 15.03.2022 г. в гр. Кърджали, като извършители в съучастие с А.В., отнели чужди движими вещи – 500 евро, 500 лева, шведски крони, златни накити – синджири, обеци, гривни, медальони, парфюми, метална каса и др., от владението на двама собственици, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено по специален начин и при условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл. 196 ал.1 вр. чл. 195 ал.1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че двамата обвиняеми и техният съучастник А.В. отнели горепосочените вещи. Те влезли в жилището след като отключили вратата по специален начин с помощта на техническо средство. Взели парите и златото заедно с касата. Кражбата е извършена в периода между 16,30 и 18 часа на 15.03.2022 г., като няколко часа по-късно обвиняемите са били задържани край гр. Пазарджик. В автомобила, с който са пътували, били намерени парите и златните накити. Съучастникът им А.В. предстои да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст. 

Спрямо обвиняемия В.В. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд-Кърджали.

Това съобщиха от Пресслужбата на Апелативна прократура-Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини