Бюрокрация съсипва животновъдството в Кърджалийско, цели селекционирани стада влизат в кланиците

Бюрокрацията съсипва животновъдството в Източните Родопи, цели селекционирани стада влизат в кланиците. Не се  полагат никакви грижи за отрасъла. Особено трагично е положението с говедовъдството , където стадата са селекционирани в продължение на много години. Рядкост е ферма да попадне от едни ръце в други. Обикновено животните отиват в кланицата. Подобна е картината с овцевъдството.Аз ще намаля стадата си от 1200 глави на 400. Това сподели за Кърджали бг вести Бойко Синапов, председател на националната асоциация „Обединени български животновъди”. Асоциацията  е член на Европейската асоциация на животновъдните науки.

  Според Байко Синапов виновна за състоянието на бранша е тромавата държавна бюрокрация. Тя върви след събитията ,вместо да ги изпреварва. Обикновено мерките са закъснели и следват поредната криза вместо да я предвиждат и преварват. Това се отнася в пълна сила за днешните дни,когато инфлацията сляга тежък отпечатък на отрасъла. Отнася се и за субсидиите,които се отпускат.

 Според Бойко Синапов силен удар търпи млечното направление, което се нуждае от спешно подпомагане.

  Кризата в отрасъла отблъсква и работната ръка.Трудът е непривлекателен и хората искат високо заплащане.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Този синапов е мошеник от високо ниво. Далавераджия.какво искат тези разни земеделци животновъди и незнам ксакви си. Държавата т.е. Народа да ги винасира те да си печелят и продават продукцията си и парите в джобовете.къде го има това бе тарикати такива. Работиш нещо в условията на пазарната икономика ако не издържиш фалираш и отиваш да бачкаш по заводите.зкакви само хленчите и посите.докога ще рекетирате държавата - народа.защото няма държавници и се страхуват за постовете си а не ви изритат и се оплаквайте на арменския поп
Последни новини