Хайка за джигити на пътя,от 830 проверени шофьора 266 в нарушение

830 моторни превозни средства и 1036 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на областта, проведена от 18 март до 20 март, с цел подобряване на обстановката по безопасността на движение, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими в населените и извън населените места. Констатираните нарушения на ЗДвП са 266, съставени са били 37 акта и 119 фиша. 110 са заснетите фишове за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

Незаконен превоз на животни е бил засечен при полицейска операция на територията на РУ-Момчилград. На 18 март около 12,30 часа в село Татул бил спрян за проверка товарен „Мерцедес“, управляван от 45-годишен. Водачът не представил необходимите документи за превозваните 11 броя домашни животни. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните съставил акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Две пътни произшествия са станали в областта на 19 март и 20 март. Няма пострадали. На кръстовище в Кърджали 52-годишен водач на „Сузуки“ ударил „Фолксваген“. След разклона за село Великденче 19-годишен с „БМВ“ блъснал крава на пътното платно. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Джебел отстранил убитото животно от пътя и почистил платното за движение.

Бързо производство е образувано в РУ-Крумовград за управление на автомобил след употреба на алкохол. Малко след 20 часа снощи на улица в града бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 67-годишен. Тестът за алкохол на водача с техническо средство отчел 1,68 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в хода на операция на територията на РУ-Момчилград. При проверка на „Фолксваген“, управляван от 41-годишен, станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ работи по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини