Дойдоха сметките за ток на заведенията в Кърджали, те са непосилни за мнозина

  Дойдоха сметките за ток на заведенията в Кърджали. Те са непосилни за мнозина. Това сподели за Кърджали бг вести координаторът на Българската асоциация на заведенията  в региона Кадир Мустафов.

 Той подчерта, че в момента повечето заведения работят само за да покриват сметките си за елекроенергия. Помощта на държавата е крайно недостатъчна. Тя обещава до 25 ст. на киловат подкрепа, докато средните цени на тока за фирмите е 57 ст. за киловат. За неговото заведение помощта е 13,62 стотинки за киловат.

Има и абсурдни случаи. Един от тях бе оповестен от председателя на БАЗ Ричард Алибегов. Клиент на ЧЕЗ получил само 872 лева помощ при сметка от 21 000 лева.

 Надяваме се не на правителството, а на природата. Очакваме да се затопли, за да издържим на високите сметки.За феврурари платих 3800 лева, като помощта бе по малко от 1000 лева. Това сподели адв.Александър Ставрев.

В същото време министър Александър Николов обеща помощ за бизнеса и през април.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Въ
    ВЪЗМУТЕН ГРАЖДАНИН
    3 0
    08:56, 19 мар 2022
    Слушайте собственици на заведения хотели и т.н. Когато строяхте на поразия с неизяснено какви доходи какво искатедържавата да ви търси клиенти да ви плащаме сметките за токове газ това онова и т.н. А паричките получени от клиентите половината укрити а другите в джобовете ви. Това е бетер от ктомунизъв.като разкриваш заведение ще си търсиш начина да оцеляваш акот не фалираш и взавода а не кафенцата мацките а такива дангалаци с такава работа .засрамете се. Банкрут и в земеделието или гладуваш.това е пазарна икономика а не само дайте от държгавата. А заплатите пенсиите нищожни за да издържат вас търтеите
  • 2
    Но
    нормален
    2 0
    09:25, 19 мар 2022
    Има решение! Затваряш! Търсиш наготово от дпс
  • 3
    Къ
    кърджалиец
    2 0
    14:07, 19 мар 2022
    Уважаеми Кадир, тоз зад теб на снимката "златния" е професионален купувач на гласове, разбира се за ДПС, както горския Шукри за ГЕрб

Още новини

Последни новини