Софийска градска прокуратура е уведомена за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова

"В Софийска градска прокуратура(СГП) постъпи по факс уведомление от разследващ полицай от Главна дирекция "Национална полиция", че на 17.03.2022 г. е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал.3 от НПК - с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания", се казва в съобщение на СГП. Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 213а ал. 3 т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 НК, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г., се уточнява в информацията.

СГП е уведомена и за задържане по реда на закона за МВР /за срок до 24 часа/ на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

"Уведомяването за образувано досъдебно производство от МВР, както и посочената в него правна квалификация, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе разпространеното първоначално от пресцентъра на МВР съобщение. До настоящия момент делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура", се посочва в съобщението.

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    Ха ха
    4 -3
    15:39, 18 мар 2022
    Просто Киро няма акъл а целия план с арестите е измислен от Васил Божков-черепа който е обещал да е основен свидетел. В момента евро прокуратурата е бясна на наш Кирчо, защото я замесва със тези арести ! Целият план е замислен за м. април и целял да е нещо като априлско въстание обаче до м. април кабинета е възможно да падне за да вземе цялата власт в ръцете си отново Румен Радев.
    Времето ще ни покаже какво ще се случи.
    • Не
      Не му е времето
      0 0
      01:00, 19 мар 2022
      да пада кабинета. Служебно правителство ли ще се оправя с НАТО, войни, тепърва стагфлация и пр.? Сигурно би било ужасно да ти падат бомби на главата и да се редиш на избори, пази Боже.
      А пък и кой казва, че в европа се ядосали, айде пропаганди. Същото като Путин и Зеленски, на кого да вярваш?

Още новини

Последни новини