Безпрецедентна акция в Кърджали,заловиха 49 бойни пистолета,готови за продажба в Западна Европа

Изображение 1 от 3

    Безпрецедентна акция осъществиха в Кърджали при съвместни действия Териториалната дирекция „Национална сигурност“ и Областната дирекция на МВР под наблюдението на Районна прокуратура-Кърджали. В гараж на улица „Мургаш“19 в областния град е открит кашон с 49 пистолета „Таурус“. Те са от най-разпространения калибър 9/19. Брандът е бразилски. Муниции към пистолетите не са открити.

    Това стана ясно на брифинг, в който е включиха окръжния прокурор Желязко Стефанов, шефът на ОД на МВР старши комисар Щерю Милчев, административния ръководител на Районна прокуратура Стоян Моневски и ръководещия ТД НС Георги Ангелов.

    Пистолетите са предназначени за страна от Западна Европа. Кърджали е междинна спирка. Пратката идва от съседна нам държава. Задържани са баща и син съответно на 58 и 27 години. Започнало е досъдебно производство. Заподозрените ще останат в предварителния арест 72 часа. Районна прокуратура ще поиска от съда постановяване на мярка „задържане под стража“ докато трае разследването. Бащата и сина са търговци с чисто съдебно минало. Те отказват да дават показания. Разпитват се свидетели. Прави се претърсване. Предстои експертиза за стойността на намереното оръжие.

    Наказанието за такова престъпление е от 2 до 8 години затвор.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      An
      Anaa
      1 0
      22:12, 14 мар 2022
      Това ли вие чистия бизнес с алъш вериш какайъм гьотюнюзе да къртите йаръм джамбази амсуратлии! После стоката и пазара не вървят бате,все на загуба сме бате,пари няма а чисто нови коли карате и имате по 1 чувал пари в банките а?

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини