Ротарианска благотворителна вечер събра хиляди за децата на България и Украйна в нужда

    Ротарианска благотворителна вечер събра хиляди за децата в нужда. Ротарианци от цялата страна се събраха по покана на своите приятели от Ротари клуб Смолян да се включат в набирането на средства за подпомагането на даровити деца ,както и на техни връстници бягащи от войната в Украйна. Вечерта се състоя в курортния комплекс Пампорово.

    Нашето желание е да помогнем както на наши деца в нужда, така и на бягащите от войната в Украйна техни връстници, каза в приветствието си президентът на Ротари клуб Смолян Костадин Костадинов. Дистрикт гуверньорът на Ротари България Борислав Къдреков призова присъстващите да отворят сърцата си за децата на Украйна. Той е получил писмо за помощ от клуб от Украйна.

    Младите ротарианци от Смолян подготвиха снимки от Зимния празник ,състоял се в събота, като обявиха тяхната продажба. Средствата събрани от тях бяха за децата в Украйна.

    Ротарианците проведоха и традиционния търг. Най-висока цена получи каба гайда, изготвена от 86-годишния майстор Манол. Тя бе откупена от Ротари клуб Кърджали.

    Разигра се и томбола. Средствата от нея също бяха за младите хора на България и Украйна.

    По време на благотворителната вечер бяха обявени и призьорите в състоялия се Двадесети зимен празник. Най-добро класиране от Кърджали в Гигантския сламом отбеляза петгодишния Емил Колев. Той зае трето място в своята възрастова група. Шести при зрелите мъже бе Себахаттин Гьокче. Отборът на Ротари клуб Кърджали се класира трети в тегленето на въже.

    Президентите на Ротари клуб Кърджали Мухаррем Али и президентът на Ротари клуб Момчилград Айтен Сабри получиха грамоти за участието на клубовете.

    Мухаррем Али подари от името на Ротари клуб Кърджали на присъстващите клубове по един екземпляр от сборника „Българският ислям“, който излезе наскоро.

    Гости на вечерта бяха естрадната прима Маргарита Хранова и Симфонията „Враца“. Вечерта бе открита с изпълнение на песента „Излел е Делю хайдутин“ от певицата Златина Узунова.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини