В Зимния празник на Ротари в Пампорово се включиха 88 скиори от цялата страна

    В Двадесетия зимен празник на ротарианците от Дистрик 2482 България се включиха 88 скиори от цялата страна. Те бяха на възраст от 5 до 65 години.Най-малкия състезател бе от Кърджали.Ротарианците се състезаваха в дисциплината Гигантски слалом, като бяха разделени на възрастови групи.Най-добри резултати постигнаха мъжете на възраст от 30 до 50 години.Всички те финишираха под бурните овации на дошлите да ги подкрепят членове на семействата им и приятели.

    В ролята на спикер влезе паст дистрикт гуверньорът проф.Валентин Стоянов. С присъщото си чувство за хумор той „качи“ на почетната стълбичка всички състезатели,уверявайки ги,че е важен олимпийския принцип на участието.

    Ротари клуб Кърджали бе представен от петима състезатели.Доайн бе Себахаттин Гьокче,който се спусна с №50.Президентът на клуба Мухаррем Али изтегли при жребия №74.

    Зимния празник завърши със състезание по теглене на въже.Отборът на Ротари клуб Кърджали започна уверено с победа,но поради грешка на съдията отпадна на втория кръг.Участваха общо 6 отбора.

    Ротарианците от Кърджали бяха впечатлени от перфектната организация на домакините от Ротари клуб Смолян.Те скромно определиха представянето си като задоволително.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини