Посолството на Украйна набира доброволци за войната, Русия ги третира като наемници и заплашва с разстрел

  Посолството на Украйна в София набира доброволци от нашата страна, които да се бият срещу руската армия.Посочени са четири стъпки, за да станете част от украинските въоръжени сили. Трябва да посетите посолството,да попълните специална апликационна форма, да се придвижите сам до украинската граница. Там ви зачисляват оръжие и ви посочват полка, в който ще воювате.

  Междувременно „Свободна Европа” съобщи, че украинските власти са създали специален сайт за набиране на наемници. Те ще се включат  в Международния легион за териториална защита на Украйна. Подобно участие е забранено в редица държави, други го поощряват. В Англия предупредиха,че наемниците могат да бъдат подложени на съдебно преследване , когато се завърнат по домовете си. По западни източници в легиона вече са се включили 1000 души.

  Руските власти оповестиха,че в момента срещу въоръжените им сили се сражават 16 000 наемници. Руснаците предупредиха, че и доброволците ще бъдат третирани като наемници и няма да бъдат вземани в плен. Те ще бъдат разстрелвани на място,както бандеровците.

  „Свободна Европа” твърди, че в Украйна вече са се завърнали от чужбина 66 000 души, които се записват в армията.Желание да воюва има и полковник от украинската армия, който живее в Кърджали.

 Те заявяват,че са готови да умрат за Родината си. Украйна е голяма, има къде да погребем руските нашественици,заканват се завръщащите се в страната си украинци.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ба
    Бай Дън
    7 -6
    12:00, 6 мар 2022
    Да заповядат всички които харесват америка/нато, американските ценности и начин на живот. Новината може да се счита за повиквателна. :-D
    • Кр
      Крум
      15 -7
      12:39, 6 мар 2022
      Американските ценности са алчност, крадливост и корупция. Висшето постижение в Америка е да откраднеш и да избягаш, не да живееш в тази общност с хора, с които имате нещо общо. Затова имат над 30 ТРИЛИОНА долара държавен дълг, затова дори талибаните, които те финансираха и създадоха ги изгониха. Зеленски защо не излезе да се сражава ами се крие зад жени и деца (ако изобщо е в Киев)
    • Кр
      крум 2
      5 -3
      21:08, 6 мар 2022
      Круме Круме в Русия е един оазис или е така само в твоята глава ПАНИМАЙШ
    • До
      до крум 2
      1 0
      08:57, 7 мар 2022
      ти, Соломон паси, Хаджигенов, Бабикян и цялата евроатлантическа корумпирана паплач, вземайте пушките и отивайте на руска земя, в Киев и Харков, вместо да се пените от екраните какво било 'демокрация'
  • 2
    Ев
    Евреин
    5 -2
    14:36, 6 мар 2022
    Да не бягат мишките а да нарамват оръжието,нали искат НАТО- те ти булка Спасов ден!
    • Кр
      крум
      2 0
      08:52, 7 мар 2022
      ще вземат оръжието ама там стрелят. НАТОвците са силни на трапезите, да лапат и да крадат, а където се стреля да изпратят абдали.
  • 3
    То
    Тотю карпузата
    6 -2
    14:40, 6 мар 2022
    Свършиха ли фалангите, че опряхте до нас бандеровци. Смей се палячо.

Случаен виц

Последни новини