Празнично настроение в Езиковата гимназия в Кърджали

С приближаването  на края на зимата идва времето и на пролетните празници. Започва т.нар. Пети годишен сезон. Това е времето, в което по традиция в немскоговорящите страни карнавалните шествия гонят злите сили. Фашинг (карнавал) се провежда винаги в различно календарно време, но винаги преди началото на Великденския пост.

Днес най-малките възпитаници на Езикова гимназия „Христо Ботев“  отбелязаха с много въодушевление и ентусиазъм този празник. Спазвайки вече утвърдена в годините училищна традиция,  учениците от трите немски паралелки на випуск осми клас внесоха много настроение, веселие и забава и изпълниха коридорите и стаите на училището  с причудливи маски и пъстри костюми. Пресъздавайки немските карнавални обичаи, с много интересни творчески хрумвания, певчески и театрални таланти и придобити умения на немски език те „прогониха злите сили“ от училището. Карнавалът беше организиран с много  вдъхновение от техните учители  Анна Димитрова, Несрин Салиф и Мила Георгиева.

Програмата започна с интересен скеч за немската граматика, изпълнен от учениците от 8Г. Учениците и учителите от 8Д размениха за кратко обичайните си роли и пародираха с много хумор любими преподаватели. Черешката на тортата постави 8Е с цяло театрално представление. На сцената оживяха Снежанка, злата кралица и седемте джуджета. Кулминация на празника настъпи с танца на пингвините, на който се хванаха и ученици, и гостуващи преподаватели.

Разбира се, на празник като на празник – имаше почерпка и награди в различни категории.

Смях, радост, весели и танци – така отбелязаха и тази година традиционния немски карнавал (фашинг) в Езиковата гимназия. Атмосферата беше неповторима и ще остави незабравими спомени у настоящите осмокласници, които обещаха да пренесат традицията към следващите випуски.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини