Доброволци от БМЧК с инициатива "Мартенички за здраве"

Доброволците на БМЧК от Момчилград - клуб „Вяра“ и клуб „Надежда“ посетиха териториалната организация на слепите, Общинска администрация – Момчилград и граждани на града, които закичиха с ръчно изработени мартенички с пожелание за здраве и мирни времена.

Доброволците от клуб „Да имаш голямо сърце не тежи“ пък организираха благотворителна инициатива под надслов „Мартеничка за здраве си купи и човек в нужда подкрепи“. Те бяха изработили над 500 броя мартеници, а мобилния базар завърши с резултат от 708.10 лв. Средства ще бъдат разходвани за подпомагане на семейства и деца в риск и/или неравностойно положение от община Джебел.

Клуб на БМЧК от „От Сърце” град Ардино зарадваха малчуганите в ДГ „Слънце” и ДГ „Брезичка” в населеното място, с ръчно направени мартенички! Децата посрещнаха с усмивки и с песни доброволците, а те от своя страна им пожелаха да са румени, засмени и много здрави в този прекрасен, цветен пролетен месец.

Клуб на БМЧК „Щастливи с нас“ – Черноочене посетиха и зарадваха потребители и персонала на защитените жилища за лица с умствена изостаналост в чернооченските села Минзухар и Патица.

Доброволците от Клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“ посетиха Дома за стари хора в Кърджали. Младите добротворци се включиха в пролетна пиеса заедно с потребителите, а с лед това закичиха всички с мартенички с пожелания за здраве и дълголетие.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини