Среброто за поезия на английски език отново е за Езиковата гимназия „Христо Ботев“-Кърджали

За поредна година поетическият талант и чуждоезиковите умения донесоха престижна награда от най-популярното младежко състезание на английски език. Сред оспорвана надпревара между 144 млади оратори, поети, писатели и дебатьори, ботевци отново достигнаха призови места на тазгодишното състезание по английска реч и дебати - BEST. Мария Тонева от 12Б клас грабна среброто в категория „Поезия“, представяйки поемата „Въпроси“ на писателката Рупи Каур. За абитуриентката от ЕГ „Христо Ботев“ тази е поредната награда и е безспорното доказателство, че човек е голям, колкото са големи и мечтите му. В челната класация е и  Яна Михайлова, от 12Б клас, която се класира на четвъртфиналите,  също в категория „Поезия“. Техен преподавател по английски език е Таня Маровска, а със съдействието на  помощник-учителя Нейтън Шийрън от САЩ, двете ученички успяха да представят достойно града и училището, като показаха завидни умения по английски език и актьорско майсторство. Състезанието се проведе онлайн, но това не попречи на младите таланти от цяла България да покажат на какво са способни.

Фондация BEST е неправителствена организация с нестопанска цел, която организира състезания за публично говорене на английски език и предоставя възможности за лидерство на студенти чрез своята програма Student Leader Program. BEST се ражда от духа на българското и американското партньорство, вярата в силата на междукултурния обмен и ценностите на любопитството, непредубедеността и самоусъвършенстването.

Сега BEST е една от най-големите младежки граждански организации в България и Източна Европа. Всяка година достига до повече от 1000 чрез своите турнири за реч и дебати и Програма за студентски лидери. Те предоставят на младите хора платформа за интелигентен дебат и творческо изразяване и им помагат да развият уменията за критично мислене, креативност, увереност и лидерски способности, от които ще се нуждаят дълго след като са участвали в BEST.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини