Запасните офицери и сержанти от запаса в Кърджали застават зад министър Стефан Янев

     Офицерите и сержантите от запаса и резерва в Кърджали застават зад министъра на отбраната Стефан Янев. Ето какво се казва в Становище на СОСЗР –Кърджали изпратено до сайта Кърджали бг вести:

                                СТАНОВИЩЕ

                          На СОСЗР-Кърджали

                           Уважаеми господа,

      Вие знаете, че Съюзът на офицерите и  сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/, чиято история е на повече от 100 години, е национална, непартийна и военно-родолюбива организация. Неговите основни ангажименти са свързани с приноса му за укрепване на националната сигурност, социалната защита на запасните и резервистите и патриотичната и родолюбива дейност сред населението. В съюза членуват запасни и резервисти от Министерството на отбраната, Българската армия, бившите Строителни и Транспортни войски, МВР и специалните служби.

      Като коректив на политиката на държавните институции, изразяваме нашата позиция по актуални и жизнени проблеми самостоятелно или заедно с останалите военно-патриотични съюзи и сдружения вече близо пет години  чрез Обществен съвет по въпросите на отбраната.

      СОСЗР-Кърджали застава твърдо зад министъра на отбраната ген.Стефан Янев. Въпрос на повече политическа смелост,но с безспорен ефект е един министър да може да казва кое е истина и че усилията на военнослужещите не е за подценяване.

      Голямата причина е липсата на диалог между политиците и генералите. Важна експертиза е пренебрегната и дори унищожена. Донякъде е обяснимо,че политиците имат розови сънища за армията. Те просто не са влизали в казармата.

      На фона на всички проблеми, боеспособността на армията се дължи на професионализма на военнослужещите. В пълна сила това важи за ген.Стефан Янев, изявен професионалист, човек и личност.

                                      О.з.майор Златко Колачев

                                     Секретар на СОСЗР-Кърджали

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      12
      123
      3 -1
      08:40, 1 мар 2022
      Браво на Кърджали и неговите резервисти.Всички мъже дали клетва и служили на България трябва да го подкрепим срещу херовите подлоги назначени да затрият държавичката ни.
    • 2
      Хр
      Христо стоев
      0 -1
      12:32, 1 мар 2022
      Още едно браво,така трябва,защото у нас знаещите и можещите нямат място там кадето се вземат съдбовни решения за милата ни българия.дръжде здраво вярваме ви.с уважение.
    Последни новини