Разследването на убийството на 30-годишния ловец от Момчилград е под наблюдение на Прокуратурата,стрелецът е задържан

Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за това, че при извършване на правнорегламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – лов, е била причинена смърт по непредпазливост чрез използване на ловно оръжие – престъпление  по чл. 123, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 27 февруари 2022 г. в землището село Чобанка, общ. Момчилград, при провеждане на лов е бил прострелян 30-годишен мъж, който е починал.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза. Разследването продължава с извършването на необходимите процесуални действия.

От Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали разпространиха прессъобщение в което се казва:Сигнал за смъртоносно прострелян 29-годишен мъж по време на лов е бил подаден на тел.112 на 27 февруари. Трагичният инцидент станал в землището на село Чобанка около 1 часа. Загиналият е 29-годишен, а задържаният за срок до 24 часа, съпричастен към случая, е на 42 г. и притежава законно ловна карабина. Дежурна оперативно-следствена група извършила оглед на мястото на произшествието. Тялото е било транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Разследването е по чл.123, ал.1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляващ източник на повишена опасност, и ще се води под ръководството на прокуратурата. Работа по случая продължава и група „Криминална полиция“ в РУ-Момчилград. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ;Много
    1 0
    19:43, 28 фев 2022
    се изкефих,като разбрах,че има прострелян ловец.Това са най-жестоките масови убийци на животните.Комплексари,които се разтоварват,убивайки беззащитни животни от засада.Но....Господ си знае работата.Жалко само за децата му,ако има такива,защото ги оставя сирачета,както той е оставял стотици малки ,убивайки майките им!!!!!!!
    • Да
      Дано
      1 0
      21:13, 28 фев 2022
      Какъв лов на 27 февруари , всички животни вече са заплодени и им трябва да спокойствие да родят своите рожби.
      Долна измет са ловците , пътя му е там за където е тръгнал !
Последни новини