Посрещаме Трети март в Кърджали с патриотични песни и хора

Посрещаме Трети март в Кърджали с патриотични песни и хора. Два концерта готвят съставите от Дома на културата, които са посветени на 144 –та годишнина от Освобождението на България от османско иго.

 На 2 март в залата на Дома на културата от 18,30 часа концерт ще изнесат детската музикална школа, танцовия ансамбъл и оперетния квартет.

  Залагаме на патриотичните песни, фолклора и класиката, каза за Кърджали бг вести директорът на Дома на Културата Мариана Ликова.

  Входът е с билети от 5 лева.

  Ще припомним, че миналата година концертът бе съвместна изява с БНР и се излъчваше онлайн.

  На 3 март пред Паметника на освободителите от 12,00 часа самодейците ще поднесат фолклорна китка. Ще се извие и хоро, на което се очаква да се хванат и много кърджалийци.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Бъ
    Български гражданин
    1 0
    15:37, 26 фев 2022
    Да обединяваш българи, турци, ц*****, арменци, ****** и др. е по велико и държавнически от..... ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
  • 2
    Ало Ликова, Дома на културата е и на турците и другите етноси и общности! Ще има ли ТУРСКИ ПЕСНИ И ТАНЦИ? Турците са редовни данъкоплатци, създават националния съвкупен продукт! Прочети Апостола Васил Левски за РАВНОПОСТАВЕНОСТ! Стига с акъла на Велизар Енчев и неговия покровител и съидейник М. Петров.....
    • Бъ
      Българин националист
      2 -1
      14:34, 27 фев 2022
      А Вие,господин турчин, какво точно празнувате на 3-ти март? Не е Рамазан Байрям, че да има турски песни и танци. Когато празнувате мюсюлмански празници, ние, българите, не искаме да играете хора, нали? Но да искате турски песни и танци точно на 3-ти март е абсолютен цинизъм и провокация.
  • 3
    Ак
    Акъл
    1 0
    19:13, 26 фев 2022
    Дали няма да се иска от някои 24.02.2022 г. 05.00 ч. да се чества...?
  • 4
    Чо
    Човек, човек, човек
    0 -1
    22:02, 27 фев 2022
    14.34 патологичен, примитивен, пещерен зоологически туркофоб. Трети март е национален празник на всички граждани на България. Само елементарно, биологично мислещ българин националист може да смесва националното с религиозното. Национално и религиозно са различни. Може да си турчин, и изповядваш християнство, обратно, може етнически българин да си и да изповядваш будизъм, евангелизъм, мюсюлманство, юдеизъм..! Анладънмъ" умнико", еничарско мислещ "българин националист'. Бъди жив и здрав, ПАТРИОТ! На националния ни празник нека да има много наши български песни и хора, но и ТУРСКИ ПЕСНИ И ТАНЦИ, казачок и др. Панятна?!
    • Бъ
      Българин националист
      1 0
      15:25, 28 фев 2022
      Хайде пак си прочети предния си коментар(защото съм сигурен, че е пак твой) и после пиши. Аз нямам проблем нито с турски, нито с руски песни, нито с каквито и да е песни. Вкъщи си ги слушай колкото искаш.Но да ми обясняваш,че искаш да слушаш турски песни на тържества по повод на 3-ти март е все едно да искаш от евреите в деня срещу Холокоста да слушат немски бойни маршове. Не ми отговаряй, не споря с фанатици. Хайде със здраве!
Последни новини