Автобуси и таксита в Кърджали ще се конкурират за пътниците, отказали се от колите си заради Синята зона

Изображение 1 от 2

    Автобуси и таксита ще се конкурират за пътниците, отказали се от колите си заради Синята зона в Кърджали. За сега рейсовете са без конкуренция. Цената на билетчето е 70 стотинки и не е променяна от десетилетие. Тя се определя от Общинския съвет и би се вдигнала , ако се обнови автобусния парк.В момента ръководството на компанията „Арпезос бус” не предвижда актуализация. Недостатъкът на автобусните линии е липсата на разписания на спирките. Самите спирки са общинска собственост и Общината отдавна се кани да сложи разписания.

    Такситата са около 400 в града. Возят на 3 лева и достигат до всяка точка на центъра, което е предимството им пред автобусите.

     Битката от клиенти датира отдавна. Преди десетилетие таксиметрови шофьори премахнаха разписанията от спирките,за да затруднят пътниците и да ги направят свои клиенти.

     Вчера на сесията на местния парламент председателя на групата съветници от ГЕРБ Гроздан Колев предложи нова транспортна схема за градския транспорт. Той бе категоричен, че липсва удобен градски транспорт в Кърджали за тези, които се откажат от колите си и отиват до центъра с автобус.

      Кметът инж.д-р Хасан Азис подкрепи идеята за нова транспортна схема, като посочи,че настоящата е от 2013 г.

    Председателят на комисията по транспорт в Общинския съвет Мустафа Ахмед призова за среща между ръководството на „Арпезос бус” таксиметровите фирми за набелязване на мерки за по-добри услуги за гражданите.

     В момента в Кърджали има 13 автобусни маршрута, които се обслужват от 54 автобуса. Най-северната точка е Гробищен парк;най-южна-Дъждино;най-западната-кв.Възрожденци и най-източната-Седловина.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини