НАП изпрати на прокуратурата седем страници материали по списъка на премиера Кирил Петков

НАП изпрати на прокуратурата седем страници материали по списъка на премиера Кирил Петков. Това съобщиха от държавното обвинение и уточниха, че информацията от приходната агенция е постъпила вчера.

Вчера от прокуратурата информираха, че за част от посочените в списъка на Петков лица липсва каквато и да е информация. От държавното обвинение припомниха, че вече е в ход проверка относно предоставените от министър-председателя медийни публикации в общ обем от 588 страници, свързани с 19 лица.

На 9 февруари премиерът беше призован на разпит в прокуратурата. Причина за това стана негова среща с главния прокурор, на която Петков изброил на Иван Гешев списък имена. Именно заради посочените личности в този списък, премиерът беше разпитан. След срещата му с прокурор стана известно, че той е предал в държавното обвинение списък с 19 лица.

В прокуратурата са постъпили шест страници от министъра на вътрешните работи, осем - от ДАНС, както и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини