Кърджали се превръща в голямо сметище,все повече замърсители и все по-малко работници по чистотата

Изображение 1 от 4

    Кърджали се превръща в едно голямо сметище, заради това , че се увеличава броят на замърсителите, а драстично намалява броят на работниците във фирмите по чистотата.В момента първенец по нерегламентирани сметища е кв.”Боровец”.Новодомци от кв.”Възрожденци” пък превръщат в бунище дори Водното огледало,като изхвърлят всякаква ненужна покъщина. Голямото сметище обаче е в зоната на складовете до гарата. Тук ежедневно отпадъци от опаковки изхвърлят както кържалийски даставчици, така и от страната.Преди дни бургаски камион бе засечен да изхвърля камара отпадъци. Въпреки сигналите на сметосъбиращата фирма, общинската контрола бездейства, а общината ни търпи санкции от РИОСВ.

      От сметосъбиращата фирма споделят, че в радиус от 10 км около Кърджали нерегламентираните сметища никнат като гъби. Най-често те са от строителни отпадъци. Замърсяването с пластмасови опаковки се е превърнало в бич. То се отнася и за парковете, междублоковите пространства, детските площадки,които се чистят от общинска фирма.

     В момента фирмите по чистотата изпитват хроничен глад за работници. Хората масово напускат и отиват в Западна Европа, където заплащането е в пъти по-високо.Цели кланове заминават на гурбет.

      Нямаме работници и не можем да насмогнем.Не знаем какво да мислим за лятото, когато миграцията ще се засили,казват от сметосъбиращата фирма.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини