България осъжда решението на руския президент да признае Донецка и Луганска области за независими, заяви премиерът Кирил Петков

България осъжда решението на руския президент да признае Донецка и Луганска области за независими. Това написа премиерът Кирил Петков в своя профил в социалната мрежа Twitter. 

„Подкрепяме териториалната цялост на Украйна, в нейните международно признати граници. Международното право трябва да бъде спазвано. В Европейския съюз ще продължим да говорим в един глас в негова защита“, пише още Петков. 

По-рано руският президент Владимир Путин подписа указа за признаването на двете републики за независими. 

Източник: БТА

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ки
    Кире
    3 0
    09:15, 22 фев 2022
    Кире, кире , много си активен от рано сутрин. А как ви избъзика Путин всичките патки и лондонски и харвардски патки. Когато един човек си е глупав, каквото и колкото да завърши си остава винаги глупак. Но те питам, ти премиер ли си или самодържец на България,та осъждаш. Да се събере НС и да се направи една деклараци е по-уместно отколкото смешния плач който играеш. Защо бе първия слуга на народа не осъди изказването на английската външна министърка, че не признава две република от състава на Руската федерация. Защо скочи веднага на Путин, признал Донбаската и Луганската ребублики. Значи вие не искате да признавате, а Путин признава. Аман от ястреби, които всъщност са патици. И какво стана сега, Путин ще нападне Украйна, ха сега , ха утре, та кой ли не се намеси, а путин си свърши перфектно работата. Сега Украйна и ЕС и НАТО трябва да нападате двете републики. но сега вече Русия е сключила договор за отбранителни действия и ще срещнете и ще ядете здрав бой, защото не се научихте от историята . Това което го вършиш и със РСМ ще ти излезе през носа, защото народа му писна неподготвени хора да се бъркат в историята ни. Историята на всеки народ е извървяна с много кръв и пот, с традиции и не ще позволим някой да я подменя, заменя , продаде или предаде.
Последни новини