Няма нито едно издадено разрешение за износ на оръжия, стоки и технологии с двойна употреба за Украйна, заяви министър Нинова

В Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към Министерството на икономиката и индустрията няма нито едно издадено разрешение за износ на оръжия, стоки и технологии с двойна употреба за Украйна.  Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на брифинг във връзка с излязлата в медиите информация за оръжейния износ в Украйна. 

Нинова съобщи, че още вчера е поискала да се направи пълна проверка на документите в Междуведомствената комисия - националният орган, който издава разрешения за търговия със стоки с двойна употреба.

Тя допълни, че не се намерени и назад във времето документи за износ на такива стоки за Украйна.

Вчера говорител на народната милиция на непризнатата Донецката народна република заяви, че при обстрела украинската армия е използвала произведени в България гранатомети, цитиран от ТАСС. В цитираното от агенцията съобщение се посочва, че при обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал”.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини