Подобряване на взаимодействието в защитата при бедствия беше обсъдено на работно съвещание по инициатива на РДПБЗН-Кърджали

По инициатива на РДПБЗН-Кърджали днес се проведе работно съвещание по проблемите на  защитата при бедствия, в което участваха зам.-кметовете на седемте общини, отговарящи за този ресор.Съвещанието бе открито от директора на РДПБЗН  комисар Сергей Заимов, включиха се и  началниците на РСПБЗН и представител на Областна администрация в Кърджали. Изнесена бе лекция на тема "Задължения, отговорници и функции на органите за местно самоуправление по Закона за защита при бедствия" от старши инспектор Селяхтин Юсеин, която бе последвана от дискусия. Предстоят работни срещи по места и създаването на работни групи за доразработване, актуализации и привеждане на основните планиращи документи на общините в съответствие със Закона за защита при бедствия и Указанията на Съвета за намаляване на риска от бедствие при МС.

Набелязани бяха мерки за активизиране на дейността на Общинските съвети за намаляване на риска от бедствия, подобряване на координацията и институционалното взаимодействие.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини