От утре премахват покривалата на знаците маркиращи Синята зона в Кърджали,автоматите също ще влязат в действие скоро

Изображение 1 от 2

    От утре премахват найлоновите покривала на знаците маркиращи очертанията на Синята зона в Кърджали.Очаква се да бъдат свалени и надписите „Апраратът не работи“ на „касичките“,които ще таксуват паркиращите.

    Във връзка със стартирането на „Синя зона“ в Кърджали на официалната страница на община Кърджали вече е обособен банер с подробности  за нея. Отваряйки го всеки може да открие както информация за обхвата  на зоната,  така и  отговор на въпросите свързани с абонамента за нея, става ясно от публикация на официалната интернет страница на общината.

    Абонаментите са различни и касаят както живущите в зоните за платено паркиране, така и хората, които имат бизнес в  тях.  Дава се информация и как се извършва паркирането на служебните коли на държавните институции, и на лицата  притежаващи документ удостоверяващ,  че са от групата на хората с увреждания.

    Живеещите в зоните за платено паркиране в Кърджали могат да оставят автомобилите си неогранично време и брой пъти на местата в определен район при заплащане на годишен абонамент в размер на 50 лева. Месечният абонамент за юридически лица струва 50 лева, а годишният-1200 лева.Това са част от разясненията посочени в сайта на Община Кърджали.

    Според публикации в медиите санкцията за неплатилите, тези просрочили времето или спрели върху места за инвалиди, е 20 лева и поставяне на скоба на автомобила. Паркиралите върху зелени площи или тротоари се наказват с глоба в размер на 50 лева.

    Темата „Синя зона“ ще бъде водеща в пресконференция на кмета инж.д-р Хасан Азис.На нея той ще представи новоназначения управител на общинското дружество Шенай Мехмедали.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини