Хайка за джигити на пътя в Кърджалийско,отново хванаха дрогиран зад волана

Неправоспособен водач и три нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени в специализирана операция на територията на област Кърджали. Около 12,30 часа вчера в Джебел полицейски служители спрели лек автомобил „БМВ“. При проверката се оказало, че водачът е 16-годишен, не притежава свидетелство за правоуправление, а колата не е регистрирана и е без регистрационни табели. Проверката по случая е по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. 72-годишен водач на „БМВ“ бил проверен също в Джебел вчера около 18,30 часа. При направена справка станало ясно ,че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ в РУ-Джебел работи по случая с оглед на чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. На 8 февруари около 14 часа в Момчилград 47-годишен водач се придвижвал с „Пежо“ и при проверка се оказало, че моторното превозно е със служебно прекратена регистрация. Започната е проверка, която се извършва от група „Охранителна полиция“ в РУ-Момчилград.

 51-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали, след като полицейски служители установили, че мъжът управлява автомобил след употреба на наркотици. Водачът на лек автомобил „БМВ“ бил проверен вчера в областния град около 14,45 часа и тестът за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Отказана е била кръвна проба за анализ. По случая е образувано бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

 Екип на пожарната служба в Кърджали оказал помощ за сваляне на болна жена до спешни медици след подаден сигнал тази нощ.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини