Обречените да газят кал новодомци във „Възрожденци” сипят жалби в общината, тя прави по уличка за година

Изображение 1 от 3

      Обречените да газят кал новодомци в кв.”Възрожденци” сипят жалби в общината, тя обаче може да прави по уличка за година. Специалистите в строителството са единодушни, че новото строителство в квартала изпреварва възможностите на Общината да изгражда прилежащата инфраструктура. На градоустройствения план на Спалнята на Кърджали улиците са нанесени , но ги има само на хартия. Строители залъгват с обещания бъдещите новодомци. Тези ,които купуват жилища изгодно обикновено се оказват прецакани и са обречени да газят кал с десетилетия. От бума на новото строителство Общината успя да изгради със свои средства подстъпите към Пасарелката,както и две улички-зад комплекс „Меаца” и зад блок „Миш-маш”.Реално по силите й е да изгражда по една уличка на година,споделят запознати.

      Ироничен коментар в Групата на Кърджали и областта на нашата читателка Сезен Мюмюн предизвика остра полемика.Ето и поста:„Където и да стъпнем в този град, ние вървим по ..... Красивите улици на града...вървим...прекрасни гледки... И влизаме чистичко в апартамента си..”.

      Ако направим ретроспекция ще видим,че в миналото със закон бе регламентирано правилото да се предават в експлоатация само жилищните сгради,към които има изградена инфраструктура и комуникации.Под натиска на строителното лоби в София това изискване бе отменено от Конституционния съд.В последните години обаче общините в София и Пловдив задължиха инвеститорите да изграждат прилежащата инфраструктура и да облагородяват околностите на кооперациите.

      В момента изграждането на нови улици във „Възрожденци” се бави и от работата по втория етап на Водния цикъл.Извършват се изкопни работи,което осуетява прокарването на останалата инфраструктура.

     От общината призовават новодомците да направят своите предложения сега,когато се събират идеи за новия бюджет и предстои обществено обсъждане.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:Сезен Мюмюн

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини