Абсурд: Само ученици искат да работят като сервитьори в Кърджали, здравните власти не ги допускат до заведенията без придружител

 Ресторантьорите в Кърджали са изправени пред поредния абсурд. В Бюрото по труда няма желаещи да работят като сервитьори поради несигурността от пандемията и претенциите за високи заплати. Желание изявяват само ученици, но здравните власти не ги допускат в заведенията заради последните противоепедимични мерки, които изискват те да са с придружител.

Недостига на персонал се превръща в хроничен. Хората бягат навън.Липсват квалифицирани кадри. Инфлацията расте и изискванията за високи заплати са ежедневие. Това сподели за Кърджали бг вести координаторът на Българската асоциация на заведенията Кадир Мустафов.

 Ресторантьори негодуват,че шумно обявяваните противоепидемични мерки плашат клиентите. Изискването за зелен сертификат пък отблъсква останалите желаещи. Те искат свободен достъп и когато ги върнат за зелен сертификат повече не стъпват в ресторанта.

  Ресторантьорите  смятат,че светлина в тунела ще има през пролетта,когато ще се разхлабят противоепедимичните мерки.Мнозина залагат на интереса по празниците.Някой въвеждат програма за да привлекат клиенти за Деня на влюбените 14 февруари.Някои от заведенията са вече с изпълнили 50% от капацитета си,както изискват здравните власти.Те обаче смятат ,че приходите няма да им помогнат да разплатят тройно повишените сметки за ток и газ.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини