Гръцкото правителство обяви мерки срещу футболното насилие след смъртта на 19-годишен младеж в Солун

Нови мерки за борба срещу насилието между футболни агитки обяви говорителят на гръцкото правителство Янис Иконому във връзка със смъртта на 19-годишен младеж в Солун миналата седмица, съобщава "Катимерини".

Иконому каза, че инициативите на правителството ще се развият на три равнища:

  • по-строг режим за дейността на клубовете на привържениците и на техните подразделения, както и по отношение на ролята и на действителната отговорност на футболните клубове за тяхната дейност.
  • промени в наказателния кодекс.
  • по-интензивни проверки от полицията.

Правителственият говорител обяви още, че ще бъдат направени промени в начина на функционирането на Гръцката футболна федерация.

Обявените мерки са в отговор на убийството на 19-годишния Алкис Камбанос в ранните часове на 1 февруари в Солун. При нападението бяха ранени и двама негови приятели.

За деянието полицията задържа осем души, седмина гърци и един албанец. Твърди се, че повечето от тях са членове на клуба на привържениците на солунския ПАОК, докато жертвата е подкрепяла "Арис".

Според сайта epoli.gr, двата клуба са се договорили да изиграят в подходящ момент приятелска футболна среща в памет на Алкис.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини