Бившият лесничей Шукри Вели съди полицията за неправомерно задържане с мотив купуване на гласове

 Бившият старши лесничей Шукри Вели съди полицията за неправомерно задържане с обвинение за купуване на гласове. Бившият горски ще предяви иск за 5 бона, които смята да подари на детска градина или социален дом. Той завежда делото след като Административния съд обяви за нищожна заповедта за неговото задържане,извършено на 7 юли по време на предизборната кампанията за 46-то Народно събрание.Той влезе в ареста заедно с още двама свои колеги-Хюсеин Садък и Митко Хатибов.Техните заповеди за арест също бяха отменени от магистратите.

  Арестуването ни бе по сценарий. Бях унизен. Целият Момчилград говореше че съм задържан и ще вляза в затвора,казва лесничея.

  Според разказа на Шукри Вели,в заповедтта за задържане се твърдяло,че той е оказвал натиск върху подчинените си да гласуват за определена политическа сила.Нямаше как да окажа натиск. Месец по-рано бях уволнен,споделя бившия старши лесничей.

  Задържането довело до остра хипертонична криза и рязко покачване на кръвната захар.По препоръка на лекар той е освободен в полунощ от ареста.

  Въпреки отмяната на заповедта за задържане,досъдебното производство срещу него не е прекратено.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини