Жителите на Главатарци внасят в Общината предложение за цялостно преасфалтиране на пътя до зоната за отдих

Жителите и собствениците на хотели и къщи за гости в зоната за отдих Главатарци внасят в Община Кърджали предложение за цялостно преасфалтиране на пътя до селото.Предложението е в отговор на отправената покана от ръководството на общината гражданите да направят предложения за Бюджет 2022 г. Ето и текста на предложението:           

                                    До Кмета на Община Гр. Кърджали

                       До Председателя на Общински съвет Гр. Кърджали

                            П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

 от живеещите , собствениците на хотели и къщи за гости в с. Главатарци Община Кърджали

                         Уважаеми Господа ,

Ние, живущите в с. Главатарци сме изправени пред едно голямо предизвикателство през следващите един два месеца , а именно, частично или пълно затваряне на централния път свързваш населеното със село Енчец и град Кърджали . Това се налага от следните обстоятелства.

 Първо: В момента се изгражда довеждащ водопровод за питейна вода от пречиствателна станция с. Брош за който водихме дълги години преговори , срещи и разговори с настоящото ръководство на община Кърджали и благодарение на общите усилия се стигна до финална развръзка. По време на строителството се наложи премахване на част от асфалтовата настилка на десния участък , с което ще се наруши целостта на пътя.

  Второ: От началото на месец февруари, предстои строителство на участък от магистрален водопровод яз. Боровица- град Кърджали за подмяна на старата водопреносна мрежа , който изцяло минава през основния път от с. Енчец до с. Главатарци. От проведените разговорите с изпълнителите на проекта , ще се наложи от една страна поетапно затваряне и невъзможност да се пътува и второ премахване на останалата асфалтова настилка , с което изцяло ще се компроментира пътя. Уважаеми управляващи, Нашето предложение към общинския съвет, респективно кмета на община Кърджали в проектобюджета за 2022 година който ще бъде осъждан да се включи нашето предложение : Цялостно полагане на асфалтова настилка на пътя с. Енчец , с. Главатарци . До колкото ни е известно в стария бюджет за изминалата 2020 год. имаше заложени средства за подмяна на настилката , но при разговорите с кмета г-н Хасан Азис и ръководството на общината това се отложи във връзка с по- горе изложените обстоятелства. Село Главатарци е облика на община Кърджали като зона за отдих и туризъм за много гости от страната и чужбина, което носи и определени приходи към бюджета и трябва да осигурим на посетителите по хубав и безопасен път до селото и да се насладят на панорамната гледка на яз. Кърджали.

 С уважение към местните органи : сем. Бояджиеви , сем. Хаджиеви , сем. Стефанови , сем. Башкови , сем. Лозинови сем. Айвазови , сем. Колеви , сем. Пепеланови , сем. Кадънкови , сем. Павлови , сем. Черкезови , сем. Костови , сем. Мумджидис , сем. Спасови , сем. Кяшив , сем. Лукови , сем. Павлови , сем Момчилови , сем. Петкови , сем. Овчарови , Сийка Овчарова , сем. Танер , сем. Паскалеви , Фикри Текче , Кеворк , Антоанета Алексан- дрова , сем. Адем , сем. Исмаилови , сем. Бойдеви , сем. Ракшиеви , сем. Корсикян

Хотелски комплекс „ Главатарски хан“ , хотел „ Рока ресор“ , хотел „ Трифон Зарезан“ Хотел „ Моби Дик“ , хотел „Сезони“ , хотел“ Свети Константин“ , хотел „ Оренда“ Къща за гости „ Стефанови къщи“ къща за гости „ Брезата“ , къща за гости „ N 8“ Къща за гости „ Стоянова къща“ , „ Къщата на Живка“ , къщи „ Болярка“.

25.01.2022 г.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    РЕВИЗЬОР
    0 0
    15:04, 24 яну 2022
    Уважаеми собственици на къщи за гости,хотели,парцели и т.н. Първо се чудя като ви познавам много добре повечето от вас, от къде искарахте тези чували с пари и построихте тези колибки. Няколко пъти съм посещавал заведения и категорично заявявам че, "чат-пат" издавате касови бележки за услугите ви, като не говоря за качеството им. По разтърсете си джобовете и финансирайте и вие пътя а и още нещо привлекателно.

Още новини

Последни новини