Отстраниха аварията на магистралния водопровод,водата достига до ниските етажи в Кърджали

 С ударен труд екипите на „В и К”-Кърджали отстраниха още снощи аварията на магистралния водопровод от язовир „Боровица”. Техниците работиха и на изкуствено осветление, но успяха да се справят с проблема към 20,00 часа.

 Водата се качва етаж по етаж в Кърджали. Капацитета на напорните резервоари е запълнен на 25 %. Това съобщи за Кърджали бг вести управителят на водоснабдителното дружество инж.Славчо Славков.

  Инж.Славков подчерта, че с подновяването на магистралния водопровод ще се избегната честите аварии. Цялостното реновиране на съоръжението ще струва 17 млн.лв. Вече се работи по подмяната му. Тя е част от големия проект за втория етап на „Водния цикъл” на Кърджали. В него са включени и подновяването на главните водопроводи, които водят към напорните резервоари, каза още инж.Славков.

  Управителят на „В и К” подчерта, че инженери и техници са изправени пред голямо предизвикателство, защото новата тръба трябва да мине през яз.”Кърджали”. Това налага да се снижи нивото на водата в него.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ме
    МЕНАДЖЕР
    2 -1
    11:09, 14 яну 2022
    Браво на г-н славчев.изключително почтен и културен човек и ръководител. В качеството ми на ръководител на частна фирма на всяко запитване се е отнасял съм компетентност, отзивчивост, лоялност и най важното -безкористно.
  • 2
    12
    123
    2 0
    15:10, 15 яну 2022
    Оставка на тази калинка! 3 дена ни наказа, без вода!
  • 3
    An
    anonimen
    1 0
    08:04, 16 яну 2022
    Много умно гледа знае че е пътник май.

Още новини

Последни новини