Спортен авио-мото клуб Кърджали: На дневен ред е възстановяването на летището, бизнесът ни проявява силен интерес

    На дневен ред е възстановяването на летището над града, тъй като бизнесът ни проявява засилен интерес към това. Развитието на индустрията в града и областта поставя на дневен ред необходимостта от летище.То може да предоставя най-бързата връзка със столицата.То е необходимо и за стимулирането на туризма.Около тази констатация се обяви ръководството на Спортен авио-мото клуб Кърджали, което планира да сезира държавните и общински власти за необходимостта от възстановяването на пистата в кв.”Гледка”.

      В момента пистата е прехвърлена като собственост на държавната компания „Индустриални зони”. Целта бе тя да се приватизира от конкретен инвеститор. Идеята на авио клуба е то да стане общинско. Сега има много запитвания на фирми от страната и чужбина ,  кога ще се отвори летището. То може да осъществява връзки със съседните Гърция, Турция и Македония. В Кърджали има митница и товарните полети ще бъдат облекчени.Това подчерта предприемачът и общественик Себахатин Гьокче.  Той даде за пример Русе. Там след смяната на кабинета „Борисов” местната общественост се пребори и успя да си върне пистата. Нещо повече отпусната си 2,6 млн.лв за възстановяване на летището.

    Както Русе, така и Кърджали се намират по трасето на транспортен коридор №9. Това прави тези летища стратегически значими. Нещо повече пистата над „Гледка” е единствената запазена в Централен южен район за развитие, освен тази край Пловдив,подчерта Дора Христова,директор на Областния информационен център. Тя отбеляза, че бъдещото развитие на туризма в областта налага отварянето на пистата за полети.

      Неджат Осман , председател на Спортен авио-мото клуб Кърджали посочи, че в гражданското въздухоплаване на Турция има голям интерес към летището над града. Връзки могат да се осъществят с  айропортовете на Александруполис и Керамоти в Гърция.

      Пилотът Руси Петков посочи, че при наличие на летище , ще могат да се развиват авио-моторни спортове. То е удобно за селскостопанската авиация, при гасене на горски пожари, при спасителни акции.

     Руси Петров съобщи, че край Кърджали в язовира се намира единственото лицензирано летище в страната за хидроплани.

      В момента край Широко поле е създадена полоса, която се използва за кацането и излитането на самолети.

      От клуба посочиха, че пистата над „Гледка” може да бъде удължена. Собствениците на три парцела са готови да направят заменски за общински парцели, за да се реализира удължаването на съоръжението.

    Георги Кулов.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Това е безумие. Поредният пример за подмяна. Този път са убедили навярно добронамерените, а може би и наивни членове на спортния авио-мото клуб.

      Озадачаващо е защо хората спят и не проумяват какво им гласят. Събудете се!

      Имам две версии каква е истинската цел, скрита, както винаги при плановете на "тъмните сили", зад прекрасни намерения за "светло" бъдеще.

      Първата. Трябва им летище с оглед на подготовката за предстоящи, пази Боже, военни действия. Отвсякъде се създава усещане за напрежение и предстоящи сблъсъци. Логично е военно-въздушните сили да се подготвят и подсигуряват предварително.

      Второ. Нашият регион много дразни идеолозите на пЛандемията, организаторите на ковидиотията, както и логистиците, надлежно подсигуряващи перманентното обгазяване на населението с всевъзможни графеноподобни и производни аеро-бъркочи, които са истинските причинители на химическия пневмонит, наричан неправилно, но убедително за заблуда на наивното човешко стадо с кодовото название COV II.

      Там, където минават самолети, небето е осеяно от недвусмислени и ясни кемтрейлз-опашки.
      Даже и децата вече се на гледаха на убедителни снимки и доказателства, които са съвсем категорични. Без пръскане с отрови от самолети и обгазяване няма как да се поддържа заболеваемостта от ХИМИЧЕСКИ ПНЕВМОНИТ, за синхрон с генералния замисъл наричан CO (de) of ID(entification)

      За поддържането на ПЛАНдемията трябват самолети, а на тях им трябват летища.

      Колкото повече самолети пръскат кемтрейлз-опашки над съответния град, толкова повече положителни папая-тестове отчитат ковид-зомбитата.

      Това е от особено важните причини, поради които нашият град все "зеленееше" на червено-лилавите им карти.

      И това е ОГРОМЕН ШАНС за нашия град.

      Ама не е по плановете на демоните, на деБил Гей тсовете и Co.
      Трябва незабавно да ни задушат.

      Ама няма да ни го кажат директно, то се знае. Ще ни забаламосат, като ни убедят, че всичко е за доброто на бизнеса, за благоденствието на хората.

      Какъв бизнес!? Каква индустрия!? Те едва кретат... Какъв туризъм!? То до уж големите планински курорти няма летища, а да не говорим, че и туризмът ни е почти на "изкуство дишане".

      Автобусите за София, а и за другите градове, почти вече никакви ги няма. Преди десетина години бяха големи, винаги пълни и през час. Сега са рехави, празни и безлюдни.

      Цените на бензина скачат драстично. И за хората със сравнително читави доходи става все по-трудно да поддържат лични автомобили, а стратезите на затоплизма са ни обещали светло бъдеще, в което няма да имаме нищо (първо трябва да пожертваме автомобилите, за да спасим света от, о ужас, въглеродните емисии), но ще бъдем щастливи (виж Agenda 2030, както и обещанията на Клас Шваб за Новия световен ред).

      Значи, бензинът става все по-скъп, пътуванията намаляват. Обаче. Кърджали изпитва въпиюща и незабавна нужда от, о, не, от...представете си... от ЛЕТИЩЕ !!! ЛЕТИЩЕ. Потретвам ЛЕТИЩЕ.

      Поне трийсет години на никого не му е било притрябвало летище. Сега обаче са се сетили. На гол тумбак летище. Че даже две. Съвсем точно става. На гол тумбак чифте летища...

      Точно когато във въздуха витае тревогата от война до границите ни, а хората отвсякъде по света вият от ужас, когато гледат към небето и се питат кои са тези убоги наглеци, които така арогантно изтребват населението с отрови от въздуха, а го лъжат, че било от недостатъчно фък циниране.

      Не мисля, че средностатистическият представител на баранонаселението би проумял каква поредна гадост са му приготвили, но са я опаковани в лъскава хартийка.

      Обаче категорично и отчаяно призовавам хората от СПОРТНИЯ АВИО-МОТО КЛУБ, КАКТО И БУДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ.

      ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА ПО НИКАКЪВ НАЧИН И ПОД НИКАКЪВ ПРЕДЛОГ!!!

      НЕ ПОЗВОЛЯВАЙКИ ДА ВИ ПОДВЕЖДАТ, ИЗПОЛЗВАТ И УПОТРЕБЯВАТ ЗА ЗЛОВЕЩИ ЦЕЛИ!!!

      НЕЗАБАВНО ОТТЕГЛЕТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО!!!

      НЕ СЕ ЛИ НАГЛЕДАХТЕ НА ИЗОПАЧАВАНИЯ И МАНИПУЛАЦИИ???

      НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ЗАД БЛАГОВИДНИТЕ ФОРМУЛИРОВКИ СЕ КРИЯТ ЗЛОКОБНИ ПЛАНОВЕ???

      НЕ СЕ ЛИ ОРИЕНТИРАТЕ В ГЛОБАЛНАТА КАРТИНА, КОЯТО СЕ ПОДРЕЖДА ЗАД ГРАМАДНАТА ПЛАНДЕМИЯТА ЛЪЖА?

      НЕ БЪДЕТЕ НАИВНИ И НЕДАЛНОВИДНИ!!!

      НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ СА ВЪВЛЕЧЕНИ В ЖЕСТОКА СХЕМА, ИЗМИСЛЕНА ОТ ШЕПА КОШМАРНИ ПСИХОПАТИ, КОИТО ОБАЧЕ СА ПРЕКРАСНИ СТРАТЕЗИ И БЕЗКРАЙНО УМЕЛИ ШАХМАТИСТИ.

      НЕ ИМ ВЛИЗАТЕ В ИГРИТЕ, ИНАЧЕ ВСИЧКИ СМЕ. ИЗГУБЕНИ!

      ВНИМАВАЙТЕ И БЪДЕТЕ УМНИ!
    Последни новини