Кърджали остава без вода поне за три дни, голяма авария на магистралния водопровод

Кърджали остава без вода поне за три дни поради голяма авария на магистралния водопровод идващ от язовир „Боровица”.В момента екип на „В и К”обследва тридесеткилометровото трасе ,за да локализира мястото на аварията.Това съобщиха за Кърджали бг вести от водоразпределителното дружество. Диспечерите подчертаха ,че аварията е мащабна и ще са нужни най-малко три дни за отстраняването й.

По късно днес от дружеството съобщиха,че аварията е локализираха.След отстраняването й ще бъдат необходими поне два дни за да достигне водата до всички части на града,включително и високите.В момента вода няма и в Момчилград и 45 населени места в областта.

 Аварията не е изненадваща. Магистралният водопровод отдавна е за подмяна, но тя все се отлага във времето. Въпреки предупрежденията не бяха осигурени средства за цялостна подмяна на съоръжението.

В официално съобщение на "В и К"-Кърджали се казва:

„Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали съобщава на своите абонатите, че на 13.01.2022 г. – четвъртък е възникнала голяма авария на магистралния водопровод от яз. Боровица, поради което след изчерпване на наличните количества в двата резервоара ще бъде преустановено водоподаването на абонатите, ползващи вода от водоснабдителна система Боровица – гр. Кърджали, гр. Момчилград и 45 села.

Екипите ще работят непрекъснато до пълното отстраняване на аварията.

Извиняваме се на своите клиенти за причинените им неудобства.

                             УПРАВИТЕЛ: инж. Славчо Славков

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    1 0
    10:00, 14 яну 2022
    Славков е бездарник, калинка на калинките, незабавна оставка! Кой му позволява да ни наказва?
  • 2
    12
    123
    1 0
    10:39, 14 яну 2022
    Къде е обл. управител? Заместника му Бисер некадърника няма дума, гонач на заплата и да върти чужди булки през работно време
  • 3
    Бе
    Бекир
    1 0
    10:56, 14 яну 2022
    Реваншист, дребна душа, прост охранител и кредитен инспектор потреб. кредити, назначен зам. от милиционерската олигархия мафия/Некомпетентен, посредствен!
  • 4
    ВИ
    В и К
    0 0
    10:10, 15 яну 2022
    Тоз от Дрангово когато целувката с Местан, Сараите, Кристална вода беше му много добре. С Василева плетяха техните кошници дупе и гаще. Смучеха. Е.. ол Са.на колко ти даде бе аретлик? Стига двойствено поведение, през деня един, вечер целувки **** на ходжата. Хамелеони и дребни души играчи, губи институцията, ние гражданите, Кърджали. Имай поне малко морал
Последни новини