Четири катастрофи за ден в областта, трима са пострадали без тежки травми

На 07.01.2022 г. на територията на областта на възникнали 4 ПТП.

около 16.30 ч. на път между селата Рани лист и Стремци, водач на лек автомобил, управлявайки с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол над МПС и се блъснал в крайпътна мантинела. При ПТП не са пострадали граждани.
около 16.25 ч. на път в землището на с.Върхари, общ.Черноочене, водач на лек автомобил, управлявайки с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол, вследствие на което МПС е излязло от пътното платно се преобърнало. При ПТП са пострадали без опасност за живота водача и пътник в автомобила.  
 около 19.00 ч. в с.Пряпорец, общ.Черноочене, водач на лек автомобил, управлявайки с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол над МПС и се блъснал в електрически стълб. При ПТП не са пострадали граждани.
около 20.20 ч. на път между селата Бенковски и с.Дюлица, общ.Кирково, водач на лек автомобил Фолксваген блъснал внезапно изкочило на пътното платно домашно животно – бик. Вследствие на удара, МПС се блъснало в мантинела и канавка. В падналото на пътното платно животно се блъснал преминаващ лек автомобил Ауди. При ПТП е пострадал без опасност за живота, водача на лекия автомобил Фолксваген.

Алкохолните проби на всички водачи са отрицателни.

На 08 и 09.01.2022 г. в РУ Кирково и РУ Кърджали са образувани бързи производства срещу водачи на МПС, управлявали леки автомобили след употреба на алкохол, съответно 1.77 и 2.31 промила. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

За времето от 06. до 09.01.2022 г. на териториите, обслужвани от РУ Крумовград, РУ Ардино и РУ Джебел е проведена СПО за контрол върху движението по пътищата. Проверени са 281 МПС. За констатирани нарушения на ЗДП са съставени 12 АУАН и 50 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини