Германски журналист зове Борисов да разследва групировката ТИМ

Юрген Рот

Известният германски журналист Юрген Рот се обърна лично към премиера Бойко Борисов с настояване да се разследва варненската групировка ТИМ, пише Vesti.bg. От министър председателя журналистът очаква да изпълни обещанията си и наистина да се заеме с мощните мафиотски структури в страната.

Повод за писмото, публикувано в блога на германския журналист, са сигнали от Варна, в които граждани описват сделката с Морската градина. Холдинг "Варна“, зад който стои групировката ТИМ, е изкупил над 100 дка без публичен търг.

По-страшното обаче е, пише Рот, че тези граждани са подложени на силен натиск и се страхуват за живота на близките си и за собствения си живот.

Юрген Рот бе в България в края на миналата година за презентиране на книгата си „Новите български демони“. Тогава той бе наречен „лъжец, който трябва да бъде удрян през устата“ от бившия вътрешен министър Румен Петков. Когато попитаха Юрген Рот дали няма да даде под съд министъра, той отговори, че това би означавало да има доверие в българския съд. „А аз нямам“, обясни тогава Рот.

През ноември 2008 година немският журналист се срещна и с Бойко Борисов, който все още бе кмет на София. "В нашия разговор аз споделих с вас, че според мен групировката ТИМ олицетворява най-модерната форма на организирана престъпност, че тя е пример за онова, което се обозначава с термина Mafia Borghese - структура, проникнала във висшите сфери на едно общество. Тогава Вие не ме опровергахте", пише днес в писмото си до премиера Юрген Рот..

„Ето защо ви моля най-настоятелно да се разпоредите за разследването на описания скандален случай. Убеден съм, че ще сторите всичко необходимо за да бъде наложено най-после във Варна правото на закона и гражданите да могат да изразяват своите основателни протести без страх за живота си“, зъвършва посланието си известният разследващ журналист.

 





Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини