Златен медал в Националния литературен конкурс „Рождество на Спасителя“ за ученик от ЕГ „Христо Ботев“

За осма поредна година Литературният клуб „Добродетели“на Езиковата гимназия с ръководител Емилия Владева, учител по български език и литература, е отличенс най-високата награда в Националния литературен конкурс „Рождество на Спасителя“.

Първото място е за Мирослав Асенов от 10 клас, а неговата съученичка Виктория Димитрова е с поощрителна награда. Те се състезаваха в раздел „Проза“ и достойно продължиха традицията на своите предшественици. За достойното си представяне Мирослав бе отличен с диплом и със златен медал.

Конкурсът е ежегоден и негови организатори са МОН, община Бургас и домакините от Центъра за личностно развитие в Бургас. Участие взеха талантливи деца от цялата страна.Компетентно жури излъчи най-добрите в литературната надпревара като оценяваше оригиналност и иновативност на творбите, сила на внушенията и посланията, висока езикова култура. Целта на конкурса е да поощрява интереса на учениците към литературата и православието, както и да стимулира творческите умения на младите хора в областта на изкуството.

Поздравления още веднъж за успеха на Мирослав и Викторияс пожелание за  светъл творчески път към добротворството!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини