Ветеринарни специалисти от Тракийския университет започват проектиране на нов кучешки приют в Кърджали

Ветеринарни специалисти от Тракийския университет започват проектирането на нов кучешки приют в Кърджали. За това са се договорили кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис и ръководството на висшето учебно заведение. Има принципно съгласие от кметовете на общини в областта да се включат в изграждането на приюта, който ще поема бездомни животни от техните територии. Средства за строителството ще бъдат заложени и в бюджет 2022 г.на Община Кърджали. Това съобщи пред журналисти градоначалникът. Той каза,че Кърджали вече разполага с парцел от 20 дка при с.Седловина,където да бъде изграден приютът.

  Хасан Азис обвини бившият областен управител Никола Чанев в бездействие за решаването на проблема. Той е възпрепятствал срещи на градоначалника в МРРБ за прехвърлянето на парцела на общината.Новият областен управител Даниел Делчев е съдействал както за срещи в министерството на регионалното развитие ,така и за разговор с премиера Стефан Янев за предоставянето на парцела.

 В момента на мястото на стария приют „Дай лапа” е изграден временен.Той се стопанисва от общинската фирма „Озеленяване благоустройство и чистота”.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини