Германия може да се изправи пред пета вълна, ако не бъдат взети мерки, заяви ръководителят на "Роберт Кох"

Ръководителят на германския здравен институт "Роберт Кох" Лотар Вилер предупреди, че страната може да се изправи пред нови вълни на COVID-19, ако не бъдат ваксинирани повече хора, съобщи ДПА.

"Ако ограничаването на социалните контакти до минимум и увеличаването на равнището на ваксинация не подобри значително ситуацията, сегашните модели показват, че ще се изправим и пред пета вълна от заразяване", предупреди Вилер.

В момента Германия се бори с четвъртата вълна от случаи. Страната е изправена пред извънредна ситуация, заяви неотдавна ръководителят на здравния институт. Той добави, че ситуацията през зимата зависи от това, което хората ще решат да направят в момента и изрази съжаление, че мнозина не са избрали да предприемат относително лесни стъпки.

Вилер призова отново за избягване на места, където се събират много хора и на събития на закрито. В провинциите, които не са толкова тежко засегнати, трябва да бъдат взети превантивни мерки, добави той, като подчерта, че ограничаването на контактите може да предотврати нарастването на броя на случаите.

Ръководителят на здравния институт призова за голямо увеличаване на броя на ваксинациите. "Ваксината е пътят за справяне с тази пандемия", подчерта той, но предупреди, че освен това е необходимо ограничаване на контактите. Ваксинацията предоставя много високо равнище на защита, но не дава стопроцентова гаранция.

Институтът "Роберт Кох" призовава да бъдат ваксинирани най-малко 85 на сто от лицата между 12 и 59 години и 90 на сто от навършилите 60-годишна възраст.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Му
    Мустафа
    5 0
    15:16, 21 ное 2021
    Факт. Лъжеха ги досега, че ако се ваксинират ще изчезне пандемията, а то стана обратното, много повече заразени има и то заради ваксинираните заразени, които бяха пуснати да ходят навсякъде и да сеят заразата! Целта не бе да се спре заразата, а да се набият ваксини на хората! Холандия, Дания, Норвегия, Германия, Белгия са сред най-ваксинираните държави и сега са пред здравна катастрофа! Докато държави с почти никаква ваксинация са в пъти по-добре от тях! Трябва повсеместна революция, това което се твори от правителствата в Европа и по света за всеки нормален и мислещ човек е пределно ясно, че не е с цел опазване на здравето на гражданите, а конструиране на нов социален ред…
    • ИА
      И аз се мъча да
      3 0
      06:21, 22 ное 2021
      Обяснявам ама овцете не вдяват. Хипохондрици са. Наплашени от телевизора.
  • 2
    Ма
    Майора
    2 0
    10:05, 22 ное 2021
    В Холандия (17 милиона жители) на 18 ноември 2021 г. – 23 000 заразени са ваксинирани с 85% от населението.

    В Австрия (9 милиона жители) на 18 ноември 2021 г. – 15 000 души заразени с ваксинирани хора 65% от населението.
    В България (7 млн. жители) на 18 ноември 2021 г. – 2 700 души заразени с ваксинирани 25% от населението.
    Изводът е, че ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ КОВИД-19 НЕ ПРЕДПАЗВАТ.
Последни новини