37 автобуса проверени на ГКПП "Капитан Андреево",в 13 от тях стоки ментета

Изображение 1 от 2


    Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на стоковата контрабанда и такава на акцизни стоки е проведена в петък на ГКПП „Капитан Андреево“. Съвместните действия са предприети от полицаи от РУ Свиленград, митнически служители от ТД-Бургас, служители на НАП и РД „Автомобилна администрация, съобщи МВР.
    БТАПо-рано стана ясно, че заради проверките Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверките на турско-българската граница, предаде БНР. Според медиите в южната ни съседка това става "под предлог, че се проверяват за контрабанда на стоки".

    От МВР съобщават, че в хода на акцията са извършени проверки на 37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и на преминаващи пеша пътници. 

    От 13 автобуса са иззети общо 3870 артикула, обозначени с лого и надпис на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Стоките – текстилни изделия, парфюми, обувки и чанти, са иззети с разписки. В хода проверките, в багажа на пътниците са намерени и 16 800 къса безакцизни цигари и 8 кг тютюн за наргиле.

    Голямо количество недекларирани безакцизни цигари са намерени при проверка на влекач с турска регистрация. Иззети са недекларирани 929 200 къса цигари, 29 200 къса пурети и 18 000 къса пури без бандерол. Конфискувани са 750 кг месо, 140 кг хранителни продукти и 70 кг млечни продукти, всички забранени за внос.

    Съставени са 7 акта от митническите служители, 12 разписки за задържани стоки по Закона за марките и географските означения и 32 разписки за иззети други стоки. Служителите на РД “Автомобилна администрация“ са съставили 2 акта.  
    Турция МВР стоки Капитан Андреево акция

    Darik.news

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини