Калина Константинова, ПП: Подготвя се успешна и стабилна коалиция. Преговорите ще са публични

Подготвя се успешна и стабилна коалиция, надявам се. Това съобщи в "Денят започва" по БНТ Калина Константинова от "Продължаваме промяната". Процесът вече е ясен - в предварителните разговори това беше едно от нещата, които обсъдихме с коалиционните партньори и подхода, който ще имаме, допълни тя.

Днес ще отправим нашата покана, в която всеки от тях да излъчи по няколко експерти по темите и да седнем на маса, за да обсъдим конкретните мерки, коментира Константинова.

Много е важно този процес да е прозрачен и да се излъчват онлайн тези разговори, категорична е тя.

Смятаме, че всеки от партньорите ще има време до другата седмица да подготви и конкретните си предложения, и да излъчи експерти. Идеята е тези разговори да са публични за българските граждани, а след това да се оттеглят, да разпишат тези предложения, по които има ясно обединение и обща визия, и такъв вид изключително подробно споразумение да бъде подписано, да се поеме ясен ангажимент и на базата на тези мерки, да се говори вече за конкретните хора, които биха формирали екипите, които най-добре да изпълнят тези задачи.

Всеки от нас е наясно, че това управление ще бъде базирано на коалиция, тоест всеки е имал време да се подготви и психически, и експертно за това, което предстои, подчерта Константинова.

Нашата амбиция и желание е тези преговори да се случат доста интензивно в рамките на следващата седмица и да можем в много кратък срок да изготвим това споразумение.

Според нея, всеки от отделните формации е с изключително позитивна и диалогична нагласа за преговорите. Вече има излъчени преговарящи, тези разговори са на експертно ниво, а не политически, обясни Константинова.

Всички са изключително наясно с необходимостта от съставяне на кабинет и не мисля, че някоя партия ще компроментира преговорите, смята представителката на "Продължаваме промяната".

Тя е категорична, че с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" могат да бъдат много добри коалиционни партньори.

Не виждам абсолютно никаква причина това да не се случи, подчерта Константинова.

Повече за мерките, които предвижат от "Продължаваме промяната" за справяне с пандемията и подпомагане на бизнеса - вижте във видеото.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ив
    Иванова
    13 -8
    09:27, 18 ное 2021
    Крайно време е България да престане да се държи като колония на Брюксел и Вашингтон! Дреме ми за евроатлантическите им ценности, когато народът ми мизерства, а България е поставена на колене. Не ме интересуват еврогейските ценности, след като в България се раждат все по-малко българчета. На мен не ми пука за правата на прайдове и нежни души, ще им се наложи да свикват, че няма как да имат повече права от нас, а предпочитанията си ще упражняват в дома си, а няма да занимават цялото общество с тях!
    Време е за свободна и независима България, ЕС и НАТО – ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
    • Та
      Тая излъга
      14 -3
      11:26, 18 ное 2021
      Че не е била член на други партии. Кирчу излъга с декларацията .Това са новите мошета. За съжаление ще минат отново години преди овцата да разбере.
    • Ай
      айде чупката
      2 -8
      14:48, 18 ное 2021
      Айде чупката руските мекерета.Който не му харесва... Виж коментара
    • Не
      Непукиста
      1 -2
      20:26, 18 ное 2021
      Иванова ще говориш само от свое име па.т.к.о.ооо
  • 2
    Да
    Да
    4 -8
    14:24, 18 ное 2021
    Вън от ЕС ама като ти санираха блока се кефише кат... Виж коментара
    • До
      До -да
      10 -1
      15:42, 18 ное 2021
      България е дала повече пари за вноски в ЕС отколкото е взела. А и санирането е с Български а не с европейски пари. Ама ти овцо откъде да знаеш.
  • 3
    11
    1111111
    3 0
    18:21, 18 ное 2021
    Сърбия има 6% годишен растеж през последните 2 години. Южна Корея ще строи в Сърбия за 1 милиард завод за батерии за автомобили. Защо тук никой не идва.
    • Не
      Непукиста
      1 -1
      20:29, 18 ное 2021
      Не идват щото има червени мекерета!
      Завода беше първо в България!
      Ама червените мекерета искат рушвет и затова.
  • 4
    Не
    Непукиста
    1 -3
    20:36, 18 ное 2021
    До до овца си ти , ако не бяха европейските пари, Хасково щеше да една кална дупка квато и беше.
    Червените мекерета са некадърни и единствено могат да лъжат и крадат.
Последни новини