ЦИК оповести окончателните резултати от вота за парламент в 9 МИР, ДПС с четири мандата

Централната избирателна комисия оповести окончателните резултати от извънредните избори за народни представители.Както Кърджали бг вести писа в Девети кърджалийски многомандатен избирателен район ,убедително води Движението за права и свободи с 45 198 гласа или 68,13%.Втори са коалицията ГЕРБ-СДС с 6 934 или 10,45% от гласовете.Трети са ПП „Продължаваме промяната“ с с 4662 или 7,03 на сто.Четвърти се подреждат от коалиция БСП за България с 2 881 или 4,34 на сто.Пети са ПП „Има такъв народ“с 2 563 гласа или 3,86%.Коалицията „Демократична България“ е шеста като взема 1074 гласа или 1,62%.Седми са ПП „Възраждане“ с 718 или 1,08 на сто.

При четири мандата за ДПС в Народното събрание влизат Мустафа Карадайъ,Мукадес Налбант,Байрам Байрам и Адлен Шефкед.

При пети мандат за Коалиция ГЕРБ-СДС в парламента се връща Цвета Караянчева.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тази турска наречена партия -дпс - е плод на българските управници-продажници. Никога няма да бъдат приобщени към българия.главите им винаги ги тегли към турция тяхната майка-лодина както заяви кандидата за парзидент мустафа помаков.
    Изборния закон спешно следва да се промени за страни извън ес да имат право на глас само живущи повече от година в страната.няма шест няма пет. Да пискат колкото си искат . Да си грасуват за ердоган и джамиите.тук е светска все още цивилизована страна. Ще ми идват на сюрии като стадо от турция за ден-два и ще определят съдбата на страната ни. Проумейте го-по големи хамелеони от дпс няма.който се е хванал с тях добро не е видял. Приложгете изцяло съсъ строгост на закона към крадците,рушветчиите от всичики съсловия и най вече от турските дерибеи.какво стана с сараите на доган.няма кой да ги бутне.пароди.пак шменди капели за да се забрави.този турчин дерибей агент сава демонстрирасултанат в тази обрулена от тях страна. Започва да ни писва.
Последни новини