Бойко Рашков в Кърджали:От ДПС плашат избиратели с нов възродителен процес,това надхвърля всякакви очаквания

От ДПС плашат български избиратели от турския етнос, че ако не гласуват за тази партия отново ще им бъдат възстановени българските им имена. Това надхвърля всякакви очаквания.Всякакви. Това обяви пред журналисти в Кърджали министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков. Той бе категоричен,че агитаторите използват реторика от преди 40-50 години. Това е жалко. Трябва да се помисли дали това са политици на настоящето и бъдещето , или са политици от миналото, добави Рашков.

Рашков коментира, че в Кърджалийско се правят опити да се манипулира вота от кметове на общини. Назначени от тях комисии допускат да гласуват до подвижни избирателни урни хора без сериозни заболявания, хора без решения на ТЕЛК, дори такива без надлежни,а фалшиви медицински документи. Това не са един и два случая. Касае се за стотици граждани.Вече се водят дела срещу опити да се заобиколи закона , както за предишния ,така и за този вот, подчерта вътрешния министър.

Проучвам тази практика дали е законна или не. Ако е в разрез със закона ще информирам обществеността и Централната избирателна комисия още утре, врече се Рашков.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    Мислещ
    0 -1
    21:58, 11 ное 2021
    Донякъде обяснимо, защото водач на листа снимка с Р. Радев пред градския часовник с мелодии възрожденски песни канещи Огнян срещу съседа му Мюнян води до тези страхове.
  • 2
    Ци
    цигaнинът от Росенец
    0 0
    23:31, 13 ное 2021
    ДПС е партията на комунистическата държавна сигурност.
Последни новини