Кърджали посрещна проф.Анастас Герджиков с каба гайди, той поднесе цветя пред монумента на Апостола и разговаря със съгражданите си

    Кърджали посрещна с каба гайди независимият кандидатът за президент проф.Анастас Герджиков и кандидатката за вицепрезидент полк.Невяна Митева. Заедно с тях бяха и зам.-председателите на Инициативния им комитет Лили Друмева и проф.Николай Овчаров. Пред паметника на Васил Левски се бе струпало голямо множество от кърджалийци, които искаха да изразят подкрепата си за кандидатпрезиденската двойка. Най-отпред стояха гайдари, които засвириха с появата на проф.Герджиков и полк.Митева. Те бяха приветствани от бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

    Проф.Герджиков и полк.Митева положиха цветя пред монумента на Апостола.

    В словото си кандидатът за президент подчерта, че от седмица на седмица в страната става все по-лошо. Размерът, в който се разрастват кризите е плашещ. Ваксинационната кампания, която трябваше да започне усилено преди 6 месеца е провалена. Това се отразява и на образованието. Цените на стоките и енергията расте и в края на зимата ще бъде страшно. Високите цени на газта и елекроенергията ще предизвикат масови фалити, подчерта проф.Герджиков. Той каза,че преките му впечатления са от 50 населени места, които е посетил през последните седмици. В тази ситуация единственото спасение е да разрешим политическата криза. В момента желанието е да се задържи служебното правителство. Бъдещият президент трябва да убеди партиите да забравят разделителните линии помежду си и да съставят редовен кабинет. Ако бъда избран за президент няма формално да провеждам консултациите. Ако бъда избран ще има редовно правителство, подчерта Анастас Герджиков. Той бе категоричен,че в този тежък момент държавния глава трябва да утеши българския народ, да го обедини в кризите.

    Полк.Митева благодари на кърджалийци за подкрепата на Архангелов ден. Тя отбеляза,че на този ден Архангел Михаил гледа в сърцата ни. Вижда,колко чисти са помислите ни. Хората имат нужда от протегната ръка. От Кърджали много мога да науча за толерантността. Вие давате пример, че можем да се обединим, завърши Невяна Митева.

    Лили Друмева изрази вълнението си да говори в града на дисидентите Благой Топузлиев и Нури Адалъ. Тя подчерта че като председател на Съюза на репресираните от комунизма е за запазването на българската демокрация, при пълно отрицание на реваншизма. Сега се правят опити да се тръгне по пътя към Евразия, натърти Лили Друмева.

    Проф.Николай Овчаров посочи,че е знаково, че днес кърджалийци са се събрали да подкрепят съгражданина си проф.Анастас Герджиков в една древна земя, богата на исторически старини. Лесно ми е да общувам с кандидата за президент. Аз работя в сферата на материалната култура в древността, а той на духовната. Готов съм да му покажа Перперикон в качеството му на президент след изборите, каза още проф.Овчаров. Той бе категоричен, че за опазването на културно-историческото наследство и развитието на културно-историческия туризъм е важно да има редовно правителство.

    Цвета Караянчева призова кърджалийци да подкрепят своя съгражданин и полк.Митева,като изберат номер 15 в интегралната бюлетина. Тя подчерта , че те заслужават ,защото вдъхват достойнство,благоразумие и разум. Това е нужно ,защото днешния президент създава кризи. Проф.Гердиков ще вдъхне убеденост в партиите за създаване на редовно правителство. С полк.Митева те внушават дух и желание за обединение,подчерта Цвета Караянчева.

    Кърджали бг вести

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини