Младеж заживя незаконно с непълнолетна,полицията изяснява случая

Проверка за незаконно съжителство е започната в РУ-Кирково. 20-годишен от село Бенковски живял на съпружески начала с непълнолетна, ненавършила 16 години. Група „Криминална полиция“ извършва проверката, която е по чл.191, ал.1 от Наказателния кодекс.

В РУ-Джебел е започната проверка след сигнал за престъпление против политическите права на гражданите. По първоначална информация на жители на населено място в общината били предлагани дърва за огрев с ангажимент да се гласува за определена политическа сила. Група „Криминална полиция“ изяснява сигнала с оглед на чл.167, ал.2 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Пред Териториалното поделение на НОИ бил представен образец за придобит осигурителен стаж с вписани неверни данни в него с цел отпускане на лична пенсия. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай в управлението продължават работата по случая с оглед на чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стенли
    0 0
    12:01, 2 ное 2021
    Нека да направят в кв.Република, там има много такива които живеят с малолетни.Община Хасково дори им съдейства и им издава разрешителни да си правят сватбите по улиците.Още малко и ще узаконят педофилията.
Последни новини