Пияни и дрогирани шофьори бяха заловени при специализирана операция на МВР в областта

Седем водачи са били задържани в хода на специализирана операция през последните три дни в областта за управление на автомобили след употреба на наркотици и алкохол. При проверка на 39-годишен с „Мерцедес“ в района на село Петелово тестът за алкохол отчел 1,29 промила. Направеният последващ тест за наркотици дал положителен резултат за кокаин и метаамфетамин. Отказана била кръвна проба за анализ. 29-годишен, придвижвал се  с „Опел“ в село Мъдрец, също отказал кръвна проба, след като техническото средство показало 1,97 промила. При направена справка станало ясно, че водачът е нарушил задължителна 10-дневна карантина, предписана от здравните власти. Наличие на амфетамин било констатирано при тестване на двама водачи - 21-годишен с „БМВ“ бил проверен в Кърджали, а 28-годишен в село Китна. Полицейски служители в Момчилград установили 37-годишен водач на „Фолксваген“ с 3,08 промила, който отказал кръвна проба за химически анализ. 2,73 промила отчел дрегерът при тест на 36-годишен водач, който управлявал „БМВ“ в областния град, 1,50 промила – на 38-годишен с „Опел“. И двамата отказали кръвни проби за химически анализ. По всички случаи са образувани бързи производства. 1280 моторни превозни средства и водачите им са попаднали в обхвата на операция на територията на областта, проведена от 11 октомври до 29 октомври. Най-много са констатираните нарушения, свързани с режимите на скорост – заснети са били 596 клипа, за които ще бъдат съставени електронни фишове. За установени други нарушения на ЗДвП са били съставени 115 акта и 517 фиша.

98 ловци са били проверени в съвместна операция на полицейски и горски служители на 30 октомври за валидността на разрешителните за лов и носене на ловно оръжия и спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

 Двама, потрошили огледала и повредили врата на лек автомобил, са били установени от полицейски служители на РУ-Кърджали. Сигналът за вандалската акция бил подаден на 30 октомври и още същия ден полицаи стигнали до извършителите – двама мъже на 37 г. и 39 г. Извършен е оглед от дежурна оперативна група и е образувано досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

 Проверка за незаконен добив на дървесина е започната в РУ-Джебел. На 29 октомври в село Купците били добити 10 куб. м дърва без редовно писмено позволително. Група „Охранителна полиция“ извършва проверката.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини