Разследват 46-годишен подкарал нерегистриран автомобил,пипнаха и пиян зад волана

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено от полицейски служители в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. При проверка на „Опел“ с 46-годишен водач на 24 октомври около 21,30 часа в село Минзухар станало ясно, че лекият автомобил е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейският участък в Черноочене продължава работата по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за нарушаване на противоепидемичните мерки е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Разследването е започнало, след като при проверка било констатирано, че 34-годишен жител на областния град е нарушил задължителна 10-дневна карантина, определена от здравните власти.

Бързо производство е образувано в РУ-Ардино за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. При проверка на 41-годишен водач на „Мерцедес“ в село Чубрика снощи около 21 часа тестът за алкохол отчел 1,84 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини