Роденият в Кърджали проф.арх.Минчо Ненчев ще изнесе лекция пред съгражданите си,по инициатива на „Лятното училище по строителство”

„Лятно училище по строителство - Кърджали" Ви кани на лекцията на проф. д-р. арх. Минчо Ненчев на тема

Архитектурата и градоустройството в аспекта на
философията на образованието и практиката,

която ще се проведе на 23 октомври от 13 часа в Кърджали в сградата на Областна администрация. Участието в нея може да бъде присъствено или дистанционно (онлайн).

Проф. д‐р арх. Минчо Ненчев  е възпитаник на Техникума по строителство "Христо Смирненски" в гр. Кърджали. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС) - сега Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) – София, където понастоящем е преподавател в Катедра "Градоустройство". Проектант е на Посетителския и изложбен център към археологическия комплекс „Перперикон“ край Кърджали.

„Лятно училище по строителство – Кърджали“ е учредено в края на м. декември 2018 г. от бивши възпитаници и преподаватели на Техникума по строителство „Христо Смирненски“ в гр.°Кърджали. Една от главните му цели е  да засили и укрепи интереса към професионалната подготовка на специалисти отØ строителния бранш в Родопския край; както и да популяризира професията строител, като  организира летни майсторски курсове и лекции, където лектори и преподаватели саØ утвърдили се професионалисти, завършили Техникума. През по-малко от едногодишния период на съществуване преди настъпване на COVID кризата Училището успя да установи контакти с техникуми по строителство от Македония и Турция и с партньори от Гърция, а така също и с водещи западноевропейски фирми от строителния бранш, присъстващи на българския пазар. Нашата цел е да разширим обхвата на летните курсове за обучение и за ученици от нашите балкански съседи, където важна част ще заема запознаването с нови строителни технологии и материали. Лекцията на професор д-р архитект Минчо Ненчев ще даде възможност на заинтересовани ученици да получат професионална информация за обучението в УАСГ – София. Освен това тя ще бъде от интерес и за всички специалисти и интересуващи се от въпросите на архитектурата и градоустройството.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини