Главният мюфтия д-р Мустафа Алиш Хаджъ откри новите офиси на Районно мюфтийство-Кърджали

Изображение 1 от 6

    Главният мюфтия д-р Мустафа Алиш Хаджъ откри днес новите офиси на Районно мюфтийство в Кърджали,които се помещават в комплекса на новата джамия в кв.Прилепци. По покана на районният мюфтия Басри Еминефенди на кратката церемония присъстваха областният лидер на ДПС Ресми Мурад, председателя на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер; зам.-кметът на община Крумовград Абедин Хаджимехмед; директорът на мюсюлманското средно училище в Момчилград Ахмед Бозов и неговия заместник Нуретин Чакър, главният редактор на вестник „Кърджали Хабер“ Мюзеки Ахмед,както и Бирол Кьосеюмер от областото ръководство на Движението.

    Церемонията бе открита и закрита с молитви.

    В приветствието си районния мюфтия Басри Еминефенди благодари на гостите за уважението. Той направи кратка ретроспекция на изграждането на комплекса. Идеята възниква през 2010 г. Инициатор е кметът д-р инж.Хасан Азис. Първата копка е през 2015 г. По време на строителните работи финансирането се поема от агенция ТИКА с,чийто средства е завършен храма.Той изрази надеждата ,че с екипа си ще откликната на тежненията на всички мюсюлмани от региона.

    Областният лидер на ДПС Ресми Мурад изрази убеждението,че ще се създаде благоприятна обстановка за вярващите,които да могат да изпълняват своите молитви.Ресми Мурад сподели надежда, че партия и мюфтийство ще работят в синхрон. Той подчерта, че веднага след теглене на номера на бюлетината за изборите са се отзовали на поканата и първата им среща е в Районното мюфтийство.

    Главният мюфтия д-р Мустафа Алиш Хаджъ сподели,че за него е удоволствие да бъде в новата сграда на храмовия комплекс. Радвам се на ново поколение духовници,на нови услуги за вярващите мюсюлмани. Той припомни ,че първата сграда на Районното мюфтийство в Кърджали е била в малка стаичка, в която не можели да се поберат четири души.Сега има развитие,което е радостно,отбеляза главният мюфтия.Той посочи,че през годините в България се сменят различни правителства, но вярата остава. Радвам се, че не се делим по верски и етнически признак, каза още д-р Мустафа Алиш Хаджъ.

    Главен мюфтия,гости и екипът на Районно мюфтийство прерязоха тържествено лентата,откривайки новите офиси.Басри Еминефенди разведе главният муфтия из целия комплекс.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини